Geen producten (0)
Geen producten (0)

Kleurenfoto - Inhuldiging Koningin Juliana - 6 sep 1948 – in lijst - Sem Presser

€ 25,95
Omschrijving

Kleurenfoto in houten lijst achter glas van Sem Presser van de inhuldiging van Koningin Juliana in de Nieuwe Kerk te Amsterdam op 6 september 1948.

Lijst: hout, gewelfd, bruinzwart

Afmetingen (incl. lijst): 41 x 31 cm

Afmetingen foto: 32 x 23,7 cm

Bijzonderheden: in marge staat gedrukt dat deze foto tot stand is gekomen met medewerking van Philips Fototechnische Dienst Eindhoven voor de belichting van de zaal met 38 lichtkronen elk voorzien van 6 Philips Argaphoto-lampen met spiegel.

Conditie lijst: zeer goed

Conditie foto: goed  (onderaan in witmarge een vochtplakje; zie foto)

Over de fotograaf

SEM PRESSER (1917 – 1986)

Sem Presser begon in 1937 als zelfstandig fotojournalist in Amsterdam. In 1944 fotografeerde hij de bevrijding van Arnhem en maakte kort na de oorlog reportages van het verwoeste Duitsland. In 1951 vestigde hij zich met zijn vrouw Joke in het Franse Roquebrune-Cap-Martin. Ze bleven daar tot 1965. Sem Presser was betrokken bij het ontstaan en oprichting van De Zilveren Camera, World Press Photo en de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF). Zijn hele leven heeft hij zich met succes ingezet voor de bescherming en handhaving van de auteursrechten van de fotograaf. Het Maria Austria Instituut bracht verschillende publicaties met werk van Presser uit, waaronder Hier is Cannes en het derde deel van Holland zonder haast (bron: maibeeldbank.nl).

Facebook Twitter Pinterest Linkedin