Geen producten (0)
Geen producten (0)

Ets - ‘Een fraai schouwspel’ van molen met eenden en roofvogel – Bart Reindersma – gelimiteerde oplage 22/350

€ 29,95
Omschrijving

Titel: Een fraai schouwspel

Afbeelding: molen met voetpad met ophaalbruggetje en eendenfamilie op de voorgrond en roofvogel die het vanuit de lucht op de kuikens voorzien heeft.

Lijst: zwart hout, met passe partout, achter glas.

Bijzonderheden: Gelimiteerde oplage (dit is nr. 22 van in totaal 350 stuks).

Afmetingen: 12,3 x 17,2 cm (excl. passe partout en lijst); 24,5 x 29,5 (incl. passe partout en lijst)

Conditie: in zeer goede staat

Over de kunstenaar

Bart Reindersma, geboren 4 juli 1953, is kunstenaar, etser en verhalenverteller. Hij heeft een passie voor heliogravures. 30 Jaar lang heeft hij ermee voor het Rijksmuseum gewerkt, net als voor andere grote musea over de hele wereld, voor rederijen, de paardenreddingboot van Ameland, en zoveel meer.

Hij ontplooide zich in de jaren '80 tot een van de toppers op het gebied van het maken van kunst op koperplaten. Hij brak internationaal door in New-York op 4 juli 1986 met het 100-jarig bestaan van het vrijheidsbeeld in Amerika.

Na die tijd ontpopte hij zich tot een groot kunstenaar die zich specialiseerde in puur Hollandse taferelen.

Zijn werk is te bewonderen en te koop in o.a. het Rijksmuseum, het Rembrandthuis in Amsterdam en het Tylermuseum in Haarlem.

Met het Rijksmuseum en het Rembrandthuis heeft hij een speciale afspraak gemaakt. Hij mag als enige ter wereld de etsen van Rembrandt produceren (heliogravure techniek). Hij is de enige ter wereld die deze techniek beheerst.

(Bronnen: Bart Reindersma en Catawiki).

Facebook Twitter Pinterest Linkedin